Info

Yhteistyössä

suomen-vuokranantajat

Suomen Vuokranantajat Ry

Koivutien kiinteistökohteet on tarkoitettu asunnoista ja kiinteistöistä kiinnostuneille henkilöille, jotka ymmärtävät kiinteistöihin liittyvän suunnitelmallisen toiminnan tärkeyden. Koivutien kohteiden kesto on tiedossa alusta asti ja ne eivät siksi ole tarkoitettu päivittäiskaupasta kiinnostuneille osakesijoittajille. Kiinteistöjen yhteydessä asiat eivät tapahdu yhtä nopealla syklillä, kuin pörssimaailmassa. Tämän kaikki vuokranantajat ymmärtävät.

Koivutie tekee yhteistyötä Suomen vuokranantajat Ry:n kanssa tarjoamalla vaihtoehtoisia kiinteistösijoitusmahdollisuuksia asuntomarkkinan ollessa monelta osin kuumentunut. Koivutien omat juuret ovat syvällä perinteisessä asuntosijoittamisessa, jossa SVA Ry:n tarjoamasta tuesta on monesti ollut hyötyä, kun esimerkiksi verkosta on ollut saatavissa ristiriitaista ohjeistusta ja asiasta on haluttu olla varmoja.

Tästä esimerkkinä vuokranantajien juristeilta aikanaan opimme, että vuokrasopimuksen terminologia on yllättävän tärkeää. Ei ole aivan sama, onko vuokrasopimuksessa käytetty termiä “vuokravakuus” vai “vakuus”. Näiden ero tulee esille, jos vuokranantaja aikoo pidättää vakuudesta vuokralaisen elämisestä asunnolle aiheutuneita vahinkoja ja vuokralainen riitauttaa asian. Selviää, että “vuokravakuudesta” voidaan pidättää ainoastaan asunnon vuokran laiminlyönnistä johtuvia kustannuksia, kun taas “vakuudesta” voidaan pidättää myös muita asunnon korjauksiin meneviä kustannuksia.


 

 

Fundu logo

Fundu Oy

Koivutie kehittää palveluaan 2014 perustetun Fundu Oy:n kanssa. Koivutien palvelussa käytetään Fundun ja Solinor Oy:n rakentamaa sähköistä rahansiirtotekniikkaa. Tämän avulla kiinteistökohteiden kehittäjien maksamia korkoja ja sijoittajien lainaamaa pääomaa voidaan siirtää turvallisesti verkossa. Järjestelmän avulla on siirretty verkossa jo yli 4 000 000 euroa ja sitä on käyttänyt yli 1 100 henkilöä.

Käytännössä Koivutien kiinteistökohteiden materiaalit ovat esillä Koivutien sivuilla ja sijoitukset toteutetaan käyttämällä Fundun järjestelmää. Ensin sivustolta valitaan sijoituskohde, jonka jälkeen siirretään haluttu pääoma järjestelmän asiakasvaratilille josta se ohjataan valittuun kohteeseen. Kun sijoituskohde on täynnä, luovuttaa Koivutie sijoittajien lainaaman pääoman kiinteistökohteen kehittäjälle. Myös korkojen maksu ja pääoman palautus tapahtuu Fundun järjestelmän avulla.


 

Enter logo

Enter advice Oy

Koivutien kiinteistöasiantuntija Martti Suomelan johtama kiinteistöalan asiantuntijayritys. Yhtiö tuottaa kiinteistösijoittamiseen liittyviä palveluita kuten: sijoitusasuntojen hankinta, myynti ja hallinnointi, kiinteistövälitys, kiinteistöihin liittyvät konsultointipalvelut, sekä laki- ja kiinteistöarviointipalveluita.

Enter Advice on toiminut mm. Hämeenlinnalaisen rakennusliikkeen neuvonantaja projektissa, jossa pörssilistattu Orava Asuntorahastot Oyj osti Hämeenlinnaan rakennettavan uuden As. Oy:n koko osakekannan ja teki sopimuksen kohteen rakennuttamisesta.